Griekse salade met liefde gemaakt.

Ze belde mij met de vraag of ik haar het laatste stukje van haar traject wilde begeleiden. Deze dame had al een mooi traject gevolgd maar voelde dat ze er nog niet helemaal was.

Zoiets als een heerlijk Grieks gerecht maken en dan bij het proeven erachter komen dat er iets ontbreekt maar er de vinger niet op kunnen leggen.

Samen zijn we gaan kijken waar dit gevoel vandaan kwam, welke ingrediënten waren er al aanwezig en wat ontbrak er nog. We kwamen samen tot de conclusie dat er niets ontbrak maar dat er een stukje zelfliefde meer geborgd mocht worden.

Zelfliefde borgen, vaak geven mensen aan het lastig te vinden om hun grenzen te bewaken, dat ze het egoïstisch vinden. En daar zit juist hun uitdaging.

We zijn aan de slag gegaan door eerst goed te leren luisteren wat belangrijk is voor haar. Wat wil jij echt zelf, niet wat je denkt dat de omgeving van je verlangt. Daar ontdekte ze dat de grootste druk eigenlijk door haarzelf veroorzaakt werd.

Doordat de zelfliefde niet geborgd was cijferde ze zichzelf helemaal weg om anderen tevreden te stellen. Ook was het nog uitdagend om haar eigen behoeftes uit te spreken. Aannemen dat mensen die je kennen het wel weten………

Na een verdiepend traject, dat haar door haar werkgever aangeboden werd, chapeau dat er organisaties zijn die in hun medewerkers investeren zodat ze duurzaam inzetbaar worden en blijven, kwam er een stralende vrouw mijn praktijkruimte binnen om samen het traject te evalueren.

Het gerecht was smaakvol, zag er voortreffelijk kleurrijk uit en was klaar om op de menukaart van het leven gezet te worden.

Zelf gaf ze aan:” Je hebt mij zekerder gemaakt. Ik voel mij weer als vanouds, maar dan op een nieuwe manier”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s