Mogelijkheden

tumblr_nes9i9b5kk1tuc5bfo1_400-e1492104917230.jpg

Bijna alles is mogelijk.

Of het nu om een persoonlijke, team- of groepscoaching gaat. Ik ga samen met jou / jullie op pad om aan te sluiten bij de vraag die er ligt. Of dat pad nu binnen of buiten ligt samen nemen we de eerste kleine stapjes op het pad van inzichten en bewustwording.

De mogelijkheden van de workshops die ik verzorg, worden na een intake met de opdrachtgever op maat geschreven.

De eventuele borging van het traject kan verzorgd worden in een na traject.

Coaching:

Nieuw ! :

 Stress- en burn-out coaching
 1. Feel-Leef heeft actuele kennis over de kernmerken en oorzaken van stress en burn-out, inzicht in persoonlijkheidsfactoren die bijdragen aan spanningsklachten en veel praktische oefeningen, stappen- en actieplannen en adviezen voor herstel en preventie.
 2. Feel-Leef meent in het traject o.a. thema’s als: een goede terugkeer op de werkvloer en het in gesprek gaan met een werkgever. Wat kunnen werknemers doen om een gezonde werkdruk te ervaren en met plezier naar het werk te gaan? Hoe maak je als werknemer zaken bespreekbaar met je werkgever? Welke afspraken kun je maken? Hoe weet je wat belangrijk is en wat de risicofactoren zijn? Hoe ga je om met je sociale en privé contacten?
 3. Feel-Leef blijft op de hoogte van de resultaten van de meest recente onderzoeken op het gebied van stress. Er is steeds meer inzicht in wat wel en niet werkt met betrekking tot een voorspoedig herstel en terugvalpreventie.
 • Persoonlijke coachvraag: Soms komt het voor dat je al helder hebt waar je mee aan de slag wilt. Alleen heb je een spiegel nodig en/of een duwtje in de juiste richting. Soms heb je de coachvraag niet helder en heb je een sparringspartner nodig. In beide gevallen wil ik graag je spiegel zijn.
 • Zorg voor jezelf: Langdurige stress maakt dat je steeds weer over je eigen grenzen heen gaat. Vind je van jezelf dat ‘het allemaal moeten kunnen’ en is “Nee” zeggen geen optie of ‘opgeven’ staat niet in je woordenboek. Ben jij die heel betrokken medewerker die plotseling in een burn-out terecht kan komen. In het coachingstraject kunnen we preventief op pad gaan of, als de eerste tekenen zich aandienen, helend en herstellend werken.
 • Leren voelen: Moeite hebben met voelen of helemaal niet kunnen voelen is vaak een overlevingsmechanisme. Niet voelen brengt ons uit balans. Het verwijderd ons van onszelf. Om denken en gevoel weer in balans te brengen gaan we op zoek naar de oorzaken, ruimen die op en gaan ons voelen weer (her)ontdekken.
 • Grenzen aangeven: Om grenzen te kunnen aangeven moet je eerst weten dat je ze hebt en welke het zijn. Het gaat over je normen en waarden helder hebben en hier naar handelen. Het gaat over verwachtingen en deze durven uitspreken. Samen op zoek gaan naar jouw eigen waarden en normen en handvatten te ontdekken om te leven naar je eigen normen en waarden. Je eigen grenzen durven aangeven,  in je eigen kracht gaan staan met respect en liefde voor de ander.
 • Mindful Walk coach: Als wandelcoach maak ik gebruik van de natuur. Het is dus bewegen en coachen in de buitenlucht. Samen gaan we op pad om de emotionele, fysieke en mentale uitdagingen aan te pakken. Dit door middel van gesprek, oefeningen en ademhalingstechniek.

Het resultaat dat je mag verwachten:

Een juiste balans tussen gevoel, verstand en lichaam.

Een positief zelfbeeld en een betere lichamelijke conditie.

Een gezonde ademhaling en een ontspannen lichaamshouding

Een gezonde passie en verbeterde energiebalans.

Een wandelcoachtraject bestaat uit 9 wandelingen en een terugkom sessie. Elk traject start met een intake gesprek. Hierin onderzoeken we de coachvraag en kijken we of we samen dit traject aangaan.

Workshops:

MIndfulRun4Kids:

In 4 lessen leren kinderen en jongeren tijdens de Mindful Run 4 kids met vriendelijke aandacht aanwezig te zijn in het moment. De oefeningen vinden buiten plaats en zijn in diverse beweegvormen toepasbaar. Ze oefenen in het opmerken en ervaren van hun binnenwereld, zoals gedachten en gevoelens. Dit helpt ze beter om te gaan met de vele prikkels in de buitenwereld.

De vier lessen hebben allemaal hun eigen thema:

Week 1: Een gezonde ademhaling

Week 2: Beleving van de zintuigen

Week 3: De vier basis emoties blij, bedroeft, bang, boos.

Week 4: Focus, concentratie en aanwezig zijn. 

Mindfulness helpt kinderen en jongeren tot rust te komen en leert ze omgaan met de vele prikkels van deze tijd. Het kan goed helpen bij een hoofd vol (pieker)gedachten, aandachtsproblemen, weinig zelfvertrouwen, (hoog)gevoeligheid, slecht slapen, rusteloosheid, spanning, verdriet en angst.

Positieve effecten van mindfulness voor kinderen en jongeren zijn: jezelf beter kennen, meer zelfvertrouwen, rust in je hoofd en je lijf ontwikkelen, het herkennen van en om kunnen gaan met (lastige) gevoelens en gedachten, een betere concentratie, vriendelijkheid en verdraagzaamheid en meer balans en plezier.

Voor wie?

De training is geschikt voor ieder kind uit het primair onderwijs (van 6 t/m 11 jaar) en voor iedere jongere in het voortgezet onderwijs (van 12 t/m 18 jaar). 

Kinderen die moeite hebben met ontspannen, soms last hebben van stress, een hoofd vol (pieker)gedachten en/of moeite hebben met concentreren hebben extra baat bij de cursus. Mindfulness is ook geschikt voor elk kind dat behoefte heeft aan zelfvertrouwen en te mogen zijn zoals hij/zij is. Daarnaast hebben kinderen die niet goed (in)slapen, veel ‘moeten’, zich vaak zorgen maken, aan zichzelf twijfelen of (hoog)sensitief zijn, baat bij de training. Kort gezegd kan het ieder kind wat brengen op zijn of haar eigen ontwikkelingsniveau.

Door het programma op een actieve en sportieve manier aan te bieden stimuleren we de motorische vaardigheden en gaan we overgewicht tegen. We leren kinderen dat bewegen leuk en fijn is en dat voldoende bewegen al mogelijk is in de eigen vertrouwde leefomgeving.

Het programma is zeer geschikt voor scholen en instellingen. Binnen scholen kan het toegepast worden binnen de groep/klas of gericht op een selecte groep. Binnen instellingen kan het programma op maat aangeboden worden gericht op een homogene of heterogene groep. Daarnaast kan de cursus ook particulier aangeboden worden. 

 • Mindful Walk: Ga samen met ons 5 weken op pad en integreer de Mindful Walk technieken in je dagelijkse leven. De cursus is geschikt voor iedere wandelaar. Het mooie van de cursus is dat je de mindfulness en ademhalingstechnieken gedurende 5 weken op een plezierige en speelse manier met heel veel humor eigen maakt. Het zal je leven een stukje eenvoudiger en mooier maken. Het resutaat dat je mag verwachten: Meer energie door een betere ademhaling, een betere focus, makkelijker lopen, beter kunnen ontspannen en rust in je hoofd.
 • Gelukkig op mijn werk: Werk neemt een groot gedeelte van onze tijd in beslag. Dan is het belangrijk dat je je daar gelukkig voelt. Je bent dan niet alleen productiever maar ook gezonder. Maar hoe goed ken jij je collega’s echt? En hoe goed luisteren jullie naar elkaar? Hoe gaan jullie met stress om? En betekenen jullie hierin iets voor elkaar? In die workshop neem ik jullie mee op pad om op een creatieve manier verbinding met elkaar te maken, elkaar te zien en te horen. Hierdoor ontstaat respect, waardering en begrip voor elkaar. Een mooie basis om echt samen verder te gaan.
 • Relaxed in de klas: School neemt een belangrijke plaats in in het leven van  jeugdigen. Er worden verwachtingen gesteld aan hun. Deze verwachtingen kunnen ervoor zorgen dat zij uit balans raken en ongewenst gedrag gaan vertonen binnen een groep of klas. Door deze workshop wordt dit gedrag op een luchtige creatieve en actieve manier omgebogen en worden de groepsleden, klasgenoten meegenomen in de belevingswereld van elkaar. Hierdoor leren zij elkaar echt kennen, te zien en te begrijpen. Er ontstaat verbinding, respect en betrokkenheid.
 • In contact met liefde: Of het nu om liefde voor jezelf gaat of liefde voor de ander, alle ervaringen zijn bedoeld om te leren. Of het nu om uitdagingen gaat, die wij vaker als negatief bestempelen, of om andere levenservaringen, echte liefde is veel groter dan dat. Gebruik alle levenservaringen als een mogelijkheid om zelf een keuze te maken: kies ik voor angst of kies ik voor liefde? Daar waar je kiest voor angst zullen onaangename, belemmerende gevoelens ontstaan. Kies je voor de liefde dan zullen er prettige veranderingen plaats vinden.