SAMEN VOOR DE JONGEREN:

Ze worden nauwelijks ziek van corona, maar lijden wel het meest onder de corona-maatregelen: de jongeren in Nederland. Studeren, sporten, feestjes: dat zit er allemaal niet meer in. En dat heeft grote impact op de levens van jongeren. Zo’n grote impact zelfs, dat er wordt gesproken van een ‘stille ramp’. Bijna een jaar lang krijgen zij al te horen wat er allemaal niet meer mag.
— Lees op www.evajinek.nl/video/fragmenten/video/5215282/jongeren-lijden-onder-coronamaatregelen

Nu ontstond er vorige week een super mooi initiatief binnen Nederland. Nicki van Heugten starten een beweging: Samen voor de jongeren.

De noodzaak van mentale steun aan jongeren is nu uitdagender dan ooit. Door de coronamaatregelen leveren jongeren op relatief veel leefgebieden in, terwijl zij zelf weinig risico lopen om ernstig ziek te worden.

Onderzoeken bevestigen dat jongeren en jongvolwassenen, meer dan andere leeftijdsgroepen, door de coronamaatregelen mentale gezondheidsproblemen ervaren, zoals eenzaamheid, somberheid en angst (Struijs, 2020; I&O Research 2020; Maastricht UMC+, 2020).Van eerdere rampen en ingrijpende gebeurtenissen weten we dat de impact ook jaren later nog zichtbaar kan zijn, bijvoorbeeld in het jeugdhulpgebruik (Prinstein, et al., 2016; Seyle et al., 2013; Olteanu et al., 2011).

Daarom is nu aandacht voor jeugd en in het bijzonder voor kwetsbare groepen nodig, ook om latere negatieve gevolgen te voorkomen. Samenvoordejongeren: Wat een geweldige beweging!

Ook ik zet mij met Feel💖Leef graag in voor jong (en oud) in deze tijden.

Ben jij of ken jij een jongere uit Voerendaal, Hoensbroek of omgeving, die in deze tijd behoefte heeft aan een wandeling met iemand die luistert, niet oordeelt, nergens gek van op kijkt, je alleen advies geeft als je er zelf om vraagt en dit uit haar hart doet? Je bent welkom!Coaches door heel Nederland hebben zich opgegeven om geheel belangeloos te wandelen met jonge mensen gedurende deze periode. We luisteren naar je, geven alleen professioneel advies als jij dat wil. We willen je laten weten dat je niet alleen hoeft te zijn. We weten dat jong zijn al lastig genoeg kan zijn zonder een pandemie.

Voor meer info kijk op https://www.samenvoordejongeren.com

Je helpt vooral mee door dit bericht te voorzien van een comment en te delen👍🏻

https://feel-leef.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s