De kracht van zelfliefde van een paradijsvogel!

Ze belde met de vraag of ik haar kon helpen. Ze was zichzelf ergens kwijtgeraakt. Ze verlangde zo naar die kleurrijke, creatieve, energievolte, jeugdige ik. Veel ervaringen en levenslessen had ze op hele korte tijd doorgemaakt. Letterlijk gevoeld dat ze op diverse manieren met het sterfelijke geconfronteerd was, ze was moe, verdrietig en zeulde een rugzak met onverwerkte ballast mee.

Een coachee die het traject aanging op een hele eigen speciale manier. Vol volharding en zoekend naar antwoorden en soms zelfs zoekend naar de vraag die ze beantwoord wilde hebben. Alle inzichten slurpte ze op als een spons. Heel langzaam brokkelde haar muur af en heel voorzichtig gaf ze mij een blik in haar eigen wereld.

En toen, uit het niets vertelde ze mij dat ze meer nodig had, meer verbinding en meer mij te leren kennen. De informatie die ik haar over mijzelf verteld had tijdens de intake, bleek niet voldoende om zich kwetsbaar op te durven stellen. Dit was haar eerste echte doorbraak. Ze kwam voor haar behoefte op en durfde die uit te spreken. We hebben samen verkent wat ze nodig had. Toen zij eenmaal de verbinding voelde waar ze naar op zoek was maakte ze stappen die ze in het beginsel niet voor mogelijk gehouden had.

Ze verraste mij steeds met haar inzichten en oplossingen, haar energie veranderde van dof, zwaar en vermoeid naar sprankelend, stralend en zacht. Haar gezin gaf aan dat ze minder gestresst is en dat ze weer vrolijk is…… Ze neemt nu haar ruimte in, heeft haar creativiteit weer terug gevonden en een plek in haar leven gegeven, ze voelt weer, alles, en vindt het prima zo. Zelf geeft ze aan dat de ballast uit haar rugzak verdwenen is en heeft plaat gemaakt voor mooie herinneringen.

Vandaag hebben we het traject afgesloten omdat het tijd was voor haar om als een vrije vogel de wijde wereld weer in te gaan. Zelf benoemde zij het als een paradijsvogel, ze is oprecht trots op het traject dat ze gelopen heeft. En ik ben trots op het feit dat ik haar een stukje heb mogen begeleiden.

Lieve paradijsvogel op de tak, ben niet bang dat de tak breekt want jij vertrouwt nu op je eigen vleugels! Nu is het de tijd om uit te vliegen. Spreid je vleugels en vlieg. Voel de vrijheid die al in je zit. Vlieg mooi lief mens, je hebt jezelf bevrijd.

“Ik ben een gelukkeling, overrompeld door lieve creatieve cadeautjes bij het afsluiten van een traject”

Onderstaande tekst vind ik heel passend voor ons traject.

Over zelf liefde!
Een wijze man zei; Volg jouw hart en volg jouw passie….

Ik vroeg de wijze man, hoe kan ik mijn hart volgen als het mij constant leidt naar verdriet en teleurstellingen?

De wijze man lachte en zei; Lief mens, jouw hart is niet degene die jou leidt naar verdriet en teleurstelling.
Het zijn de verwachtingen die je creëert van het leven, door de verhalen die rond gaan dat geluk buiten je te vinden is en dat de ware liefde ergens buiten op jou aan het wachten is.
Het is een hele mooie gedachte voor hoop.

Ik vroeg de wijze man; Hoe zit het dan met ware liefde en succes?

De wijze man lachte weer en zei; de wereld buiten probeert je wanhopig te overtuigen hoe succes eruit ziet, wat liefde is en waar je dit kunt vinden.
Het enige wat ze er in het geheel eruit laten, is dat geluk en liefde niet buiten te vinden is.
Dit is de reden waarom je constant op zoek gaat en constant teleurgesteld raakt.

Het begint allemaal bij zelfliefde. Zelfliefde is onvoorwaardelijk van jezelf houden.
Door zelfliefde word je allereerst gelukkig met jezelf en dit vormt een basis voor zelf respect, acceptatie en balans.

Een grote kracht van bewustwording is zelfrealisatie. Zelfrealisatie dat je “al” gelukkig bent.
Door zelfrealisatie zal je ook dingen aan gaan trekken die jou daadwerkelijk in deze staat kunnen gaan brengen.
En hoe je naar de wereld kijkt is heel belangrijk, is het glas half vol of half leeg.

Vergeet niet dat aan het einde van de streep, jij degene bent die overal een betekenis aan geeft.
Op deze manier word je bewuster van de invloed die je hebt op jouw realiteit. En dit is hoe je langzaam terug gaat naar je natuurlijke staat waarmee je bent geboren.

Je bent gecreëerd uit liefde en daarom ben jij liefde. Als je onvoorwaardelijk van jezelf houdt, kan je ook onvoorwaardelijk van iemand anders houden.

De truc wat ze met mensen hebben uitgehaald is om mensen te laten denken dat de verantwoording van hun geluk bij iemand anders ligt dan bij zichzelf.
Dat is een valse belofte en het is niks meer dan een illusie.

De mooiste dingen in het leven zijn heel simpel, kijk maar naar de natuur.
Alles werkt in harmonie samen om datgene te vormen wat wij noemen
“de natuur”. Niets wordt misleid, alles “is” en bloeit.

Ik vroeg de wijze man; Hoe kan ik nou terug gaan naar mijn natuurlijke staat, als mijn hart is gebroken?

De wijze man glimlachte en zei; Jouw hart is niet datgene wat gebroken is maar jouw wil en jouw verwachtingen van het leven.
Jouw hart is juist datgene die de waarheid weet en dat is, dat jij niets hoeft te zoeken of te verdienen.

Het geen wat je zoekt heb je al en dat is verbondenheid in liefde en niemand kan dat van je afpakken.
Jij bent degene die acuut kan beslissen om uit de cyclus van angst te stappen en het leuke ervan is dat je van niemand toestemming nodig hebt.

Jouw hart weet allang de waarheid; De waarheid dat jij uit liefde gecreëerd bent, want het was er elke keer bij.
Jouw hart is niet het geen wat beschadigd is, het is jouw zelfvertrouwen en geloof.
Jouw hart is juist het geen waar je “altijd” op terug kan vallen, omdat het jou nooit zal misleiden.

Ik vroeg de wijze man; hoe kan ik leren om naar mijn hart te luisteren?

Wijze man; Jouw hart spreekt met je op diverse manieren en de meeste voorkomende manieren zijn jouw intuïtie en gevoel. Je hart kan je het beste horen in momenten van stilte.

Ik zei tegen de wijze man; dank je wel voor deze mooie woorden.
De wijze man zei; Geen dank, ik ben blij dat je me weer hebt gevonden en ik heb nooit aan je getwijfeld.
Kom dansen met mij in het heden en laat al jouw oude herinneringen los hoe dingen zouden moeten zijn. Volg mij en ik laat je de echte wereld zien….
De wijze man is mijn hart….

Een gedachte over “De kracht van zelfliefde van een paradijsvogel!

 1. Ze zeggen dat je alles zelf moet doen om jezelf te veranderen.
  Maar wat is het fijn als er iemand naast je staat die samen met jou de richting bepaalt en de doelen uitstippelt.
  Ik kwam erachter dat ik het uitzicht op het einde van dit proces en dat het goed zou komen nog niet had. Wat was ik gelukkig, blij en dankbaar met mijn coach die me hier doorheen hielp.
  Carla is iemand bij wie je altijd terecht kunt. Niet alleen op de afgesproken bijeenkomsten maar ook tussendoor via app mocht ik met haar communiceren. Ze bemoedigde me als ik zei dat het nu nog niet lukte om te veranderen. Ze spoorde me alsmaar positief aan met een mooie tekst of foto, zoals ze hierboven ook gedaan heeft.
  En weet je wat nog fijner is?
  Het paste allemaal precies op het moment waar ik zat: de spiegel, het tijdpad.
  Ik gaf aan wat ik nodig had en Carla haakte hier precies goed op in. Steeds met het juiste advies in de juiste dosering.
  Ze pakte me heel zachtjes aan en leidde me bij de teugel. Bij haar werd ik rustiger.
  Haar werkwijze is subtiel. Kleine aanwijzingen die, als een steen in het water steeds grotere kringen vormen, mij deden veranderen/draaien.
  Ik kan iedereen aanraden die zoekt naar wie hij/zij in de kern eigenlijk is, een gesprek met Carla aan te gaan om te ontdekken hoe ze jou kan helpen hierbij.
  Carla nogmaals heel erg bedankt en heel veel succes met het coachen van alle mensen die jou hiervoor uitkiezen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s