Mindful Run 4 Kids gecertificeerd

Sinds deze maand heeft Carla bij Feel-Leef de certificering voor Mindful Run 4 Kids behaald. Helemaal enthousiast en boordevol nieuwe mooie ideeën gaan we aan de slag om het leven van kinderen en jeugdigen een stukje eenvoudiger en mooier te maken.

Jullie kunnen ons helpen door dit te verspreiden op scholen, verenigingen en op plaatsen waar kinderen en jongeren samen komen. Wij zijn zo overtuigd van de kracht van deze workshop dat wij het liefst zien dat het ieder schooljaar 4 uur een verplichte vak zou moeten zijn. Dit gun je ieder kind om zo pro actief in het leven te kunnen staan.

De oefeningen vinden, indien mogelijk, buiten plaats en zijn in diverse beweegvormen toepasbaar. Ze oefenen in het opmerken en ervaren van hun binnenwereld, zoals gedachten en gevoelens. Dit helpt ze om beter om te gaan met de vele prikkels van de buitenwereld.

De 4 lessen hebben ieder hun eigen thema:

Week 1 : Een gezonde ademhaling

Week 2: Beleving van de zintuigen

Week 3: De vier basis emoties

Week 4: Focus en concentratie

Positieve effecten van mindfulness voor kinderen en jongeren zijn: jezelf beter kennen, meer zelfvertrouwen, rust in je hoofd en je lijf ontwikkelen, het herkennen van en om kunnen gaan met (lastige) gevoelens en gedachten, een betere concentratie, vriendelijkheid en verdraagzaamheid en meer balans en plezier.

De training is geschikt voor ieder kind uit het basis onderwijs ( van 6 t/m 11 jaar) en voor iedere jongere in het voortgezet onderwijs ( van 12 t/m 18 jaar).

Kinderen die moeite hebben met ontspannen, soms last hebben van stress, een hoofd vol (pieker) gedachten en/of moeite hebben met concentreren hebben extra baat bij de cursus. Mindfulness is ook geschikt voor elk kind dat behoefte heeft aan zelfvertrouwen en te mogen zijn zoals hij/zij is. Daarnaast hebben kinderen die niet goed (in)slapen, veel ‘moeten’, zich vaak zorgen maken, aan zichzelf twijfelen of ( hoog) sensitief zijn, baat bij de training.

Kort gezegd kan het ieder kind wat brengen op zijn of haar eigen ontwikkelingsniveau.

Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om een kenningsmakingsworkshop te geven.

Voor scholen past het mooi in hun programma: werken aan welbevinden, een van de gezondheidsthema’s voor het vignet gezonde school.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s