Tijd voor zelfzorg

Ze kwam binnen met een gerichte coach vraag: ze wilde graag groeien in haar zelfvertrouwen. Al pratende kwam ik erachter dat ze aan de zijkant heeft mogen aanschouwen wat een coach traject voor iemand kan betekenen en nu gunde zij zichzelf ook een cadeautje.

Tijdens ons gesprek ontdekte ik dat ze zichzelf heeft aangeleerd om zich weg te cijferen en in de zorgrol te schieten voor haar zus en moeder. Dit was zo’n vastgeroest patroon geworden dat ze deze ook in haar relatie meenam. Daarnaast heeft ze een overtuiging dat ze de “vuile was” niet buiten moet hangen waardoor ze steeds een masker op heeft. Achter het masker gaan al haar emoties schuil. Soms is zij zich pijnlijk bewust van haar gevoelens, vragen en weerstanden. Maar al snel weet zij die weg te beredeneren. Ze heeft hoge verwachtingen van zichzelf en leeft naar die verwachtingen. 110% dochter, zus, partner, collega, vriendin ga zo maar door….. Ook haar activiteiten doet ze voor 110%: werken, sporten, socialiseren, studeren…….. Ze heeft vragen en ook aannames.

Het traject dat volgt heeft hele bizarre wendingen genomen. Maar door die wendingen is zij wel dichter bij zichzelf gekomen, heeft echt durven voelen wat zij zelf belangrijk vindt en wilt, heeft vele antwoorden op haar vragen gekregen en heeft haar grenzen weten te vinden en te bewaken. Tijdens onze eindsessie in de evaluatie vertel ik haar dat ze haar levenslessen op een harde en pijnlijke manier gekregen heeft. Dat ze hierdoor wel in beweging gekomen is en dat ik onwijs trots op haar ben hoe zij deze heftige periode in haar leven doorleefd heeft.

De coache die in het begin tegen mij zei: “Carla dit voelt ongemakkelijk, dit is mij te zweverig” vertelt mij nu doodleuk dat ze een cursus Mindfullness aan het volgen is en dat het haar iets oplevert! Ik val zo wat van mijn geloof als ik haar dit hoor zeggen. Wat een mooie stappen heeft ze gemaakt en hoe mooi dat ze nu gewoon ook uit haar comfortzone durft te stappen en op zoek gaat naar wat daarbuiten nog allemaal te beleven valt.

Lieve mooie, sterke en dappere dame, ik vertelde het je al toen je de laatste sessie binnen kwam:” Je straalt mooi” “Wat ben je moedig geweest en wat heb jij een emotioneel traject gelopen”.

Dankbaar voor jou vertrouwen in mij en dat ik een stukje met je mee heb mogen lopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s